Home
Springerle
Koek recepten
Cupcake voorbeelden
Koek voorbeelden
Cupcakes/Taart
Foto's van Cupcakes
Contactformulier
Gastenboek
 

De originele Springerle koekjes

 (Recept van Anis Paradies)

4-5 eieren (220 gram zonder schaal)

500 gram suikerbakkerspoeder

2 theelepels vanille extract (of een smaak naar eigen keuze)

500 gram (tarwe) bloem   

 1. Mix de eieren in 6 minuten tot een mooie crème.Roer met een garde door suikerbakkerspoeder (of zeef hem) en voeg het beetje bij beetje toe aan de crème van eieren. Mix steeds rustig totdat de suiker opgelost is en voeg dan pas nieuwe suiker toe.
 2. Voeg nu het vanille extract toe.
 3. Mix (of kneed met de hand) het meel erdoor. Het wordt een plakkerig deeg. Laat het deeg 10 minuten rusten met een vochtige theedoek eroverheen, tegen het uitdrogen.
 4. Als je de koekjes gaat maken, neem je steeds een stuk van het deeg uit de beslagkom en kneed je dit eerst goed door met wat bloem. Dan krijg je een deeg waar goed mee te werken is. Rol je deeg steeds uit tussen twee stukken bakpapier en zorg ervoor dat je altijd een stuk bakpaier onder je deeg hebt liggen. Het ongebakken koekje kan je dan heel gemakkelijk zonder te vervormen van het papier afhalen.  Maak met behulp van Springerle mallen de koekjes en leg ze op een met bakpapier beklede bakplaat. Laat de koekjes 12-24 uur aan de lucht ‘drogen’ op kamertemperatuur.
 5. Bak de koekjes daarna op 150-160ºC  zo’n 12-15 minuten. De koekjes zijn dan licht gekleurd aan de onderkant. Til om het te controleren een koekje op met een spatel.

 

Officieel bevat het recept gezuiverd en licht geroosterd anijs. Dit voeg je tegelijk met de bloem toe.

Meringue Springerle cookies

 (Recept van Gene Wilson)

6 eiwitten

455 gram suikerbakkerspoeder

1 theelepel bakpoeder (een kleine theelepel)

1 theelepel vanille extract (of een smaak naar keuze)

440 gram (tarwe) bloem  

 1. Mix de eiwitten tot ze zeer stijf zijn.  Voorzichtig en geleidelijk de suiker erdoorheen ‘vouwen’ en daarna het vanille extract toevoegen.
 2. Zeef de bloem en bakpoeder en roer het door het eimengsel tot er een stevig deeg ontstaat.
 3. Verdeel het deel in twee of drie stukken verpak het (plat als een pizzabodem) in huishoudfolie en laat het minimaal 3 uur in de koelkast rusten.
 4. Rol het deeg uit tussen twee stukken bakpapier en bestuif het deeg met wat bloem, dust de mal met behulp van een kwast met wat bloem en druk de mal in het deeg. Steek je print uit en leg hem op een met bakpapier beklede bakplaat
 5. Laat de koekjes minimaal 8 uur aan de lucht ‘drogen’.
 6. Bak de koekjes op 150ºC  tot ze stevig zijn en droog aan de bovenkant, de koekjes worden niet bruin maar blijven wit. De koekjes zijn licht gekleurd aan de onderkant.
 Top
Partycupcakes (Springerle Moulds) kvk nr 57149690  |  info@partycupcakes.nl