Partycupcakes

Voor heel veel lekkers!

Februari.

Milky Way tulband
Nordic Ware Brilliance bundt pan 10 cups


Voor de cake
60 ml heet water (net gekookt)
15 g cacaopoeder (ong. 3 opgehoopte tl)
8 Milky Ways (2 verpakkingen van 6 x 21,5 g)
250 g zachte roomboter
375 g witte basterdsuiker
6 eieren, op kamertemperatuur
375 g bloem
1/2 tl baking soda
1/2 tl zout
250 g zure room
Wat boter en bloem extra om de vorm in te vetten en te bestuiven


Voor de decoratie
125 g melk chocholade callets
100 g slagroom
Klontje boter
4 Milky Ways, (van de verpakking hierboven vermeld)


Verwarm  de oven voor op 175 C. Meng als eerste het hete water met de cacao, dan kan dit alvast wat afkoelen. Vet een tulbandvorm in met gesmolten boter en bestuif deze met bloem, zet de vorm in de koelkast. Vervolgens zeef  je de bloem met het zout en de baking soda, zet nog even apart. Breek 8 Milky Ways in kleine stukjes, leg de overige 4 alvast in de koelkast, dan snijden ze straks makkelijker. Doe de stukjes Milky Way met 100 g van de boter in een kom die je au bain-marie verwarmt, roer af en toe door met een siliconen spatel. Als de chocolade gesmolten is mix je het even goed door met een handmixer en laat staan tot gebruik, het ziet er geschift uit, dit hoort zo. Klop in een andere kom de overige boter met de basterdsuiker romig. Voeg de wat afgekoelde en gesmolten Milky Ways toe en mix goed door. Voeg nu één voor één de eieren toe en voeg het volgende ei pas toe als de vorige is opgenomen in het beslag. Voeg het water met de cacao toe aan het beslag. Mix beetje voor beetje de bloem erdoorheen. Daarna doe je de zure room erdoor, mix niet langer dan nodig is. Je hebt nu een mooi glad en vloeibaar beslag. Giet het in de ingevette vorm. Tik met de vorm een paar keer op het aanrecht met een theedoek ertussen. Bak de tulband in 60-65 minuten gaar. Haal de tulband uit de oven en laat hem 10 minuten in de vorm staan, stort hem daarna op een taartrooster en laat hem verder afkoelen.


Voor de ganache laat je de chocolade langzaam wat zachter worden in de magnetron. Verwarm de slagroom in een steelpan en giet deze over de chocolade en roer er voorzichtig met een spatel doorheen. Voeg als het goed gemengd is een klontje roomboter toe, zo blijft de ganache mooi glimmen op de tulband. Voor het mooiste resultaat mix je het nog even kort met de staafmixer. Laat het wat dikker worden en verdeel dan over de tulband. Decoreer de tulband met in stukjes gesneden Milky Way.



IMG_2199
IMG_2228