Partycupcakes
Voor heel veel lekkers!

Augustus

Amaretto tulbandjes

Misschien herken je ze wel, alhoewel misschien toch niet. Met toestemming mag ik deze tulbandjes plaatsen, die ik ooit voor Mjamtaart heb gemaakt. In het Mjamtaart magazine is er gebruik gemaakt van een andere foto, altijd handig als je meerdere opstellingen maakt. Ik liep (of eigenlijk loop) iets achter met deze challenge en door drukte en ziekte heb ik ervoor gekozen om deze tulbandjes te plaatsen. Wie weet komt er nog wel eens een gouwe ouwe uit een ander Mjamtaart magazine voorbij. 


Amaretto tulbandjes
Nordic Ware Swirl bundtlette pan
Voor 12 mini tulbandjes (of 1 grote).


175 g zachte roomboter
300 g fijne kristalsuiker
250 ml zure room
2 tl amandel extract
4 eieren (M)
325 g bloem
1,5 tl baksoda
Snuf zout
150 ml melk
60 ml amaretto
Spuitzak


Verwarm de oven voor op 165°C. Vet de vorm in met wat gesmolten boter en bestuif met bloem. Mix de roomboter goed door en voeg de suiker toe, mix het geheel  3-4 minuten tot het een romig geheel is. Voeg de zure room en de amandel extract toe en mix goed door. Voeg de eieren één voor één toe en wacht met de volgende toevoegen tot het is opgenomen. Schraap het beslag goed van de randen en mix kort door. Doe de bloem, baksoda en het zout bij elkaar in een kom. Doe de melk en de amaretto bij elkaar. Voeg de droge ingrediënten in delen toe en vervolgens het melkmensgel. Schraap het beslag nog eens van de rand en mix tot een mooi geheel. Het kan eruit zien alsof het in de schift zit, maar na het bakken merk je daar helemaal niets meer van. Doe het beslag in een spuitzak zodat je het goed kunt verdelen over de vorm, vul de vorm ¾ en  tik met de vorm een paar keer op het aanrecht, met een theedoek ertussen en bak de tulbandjes in 30-35 minuten gaar. Laat ze 5 minuten afkoelen in de vorm en stort ze dan op een taartrooster om ze verder af te laten koelen.