Partycupcakes

Voor heel veel lekkers!

Juni

Citroen maanzaad loaf cake

Ook deze maand blijf ik nog even in de citroen sfeer, lekker fris voor in de zomer. Deze cake is makkelijk om te maken, geen mixer nodig en omdat het een loaf cake is, gaat hij korter de oven in, wat op een warme dag ook wel fijn is. 


Heritage loaf pan 6 cups /1.4 liter

200 g bloem
175 g witte basterdsuiker
2 tl bakpoeder
snuf zout
rasp van 2 citroenen
sap van 1 citroen
10 g maanzaad
175 g volle yoghurt
3 eieren
1 tl vanille extract
100 ml zonnebloemolie

100 g poedersuiker
3-4 eetlepels sap van 1 citroen (die van het beslag hierboven)

 

Verwarm de oven voor op 175 graden. Vet de vorm in en bestuif met bloem, zet apart. In een kom doe je de droge ingrediënten de bloem, suiker, bakpoeder, zout, rasp van de citroenen en het maanzaad. Meng met een spatel door elkaar.
In een andere kom meng je de natte ingrediënten namelijk de yoghurt, eieren, vanille extract, sap van 1 citroen en zonnebloemolie. Meng de natte ingrediënten met een spatel door de droge ingrediënten.
Gebruik een spatel om er een egaal beslag van te maken, schraap goed over de bodem zodat alle bloem goed wordt opgenomen.
Giet het beslag in de bakvorm, tik met de vorm een aantal keer op het aanrecht om het beslag goed te verdelen en bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat 10 minuten in de vorm staan en stort daarna op een rooster om verder af te koelen.


Wanneer de cake is afgekoeld kun je het glazuur maken. Hiervoor meng je 3 á 4 eetlepels citroensap en de poedersuiker door elkaar, vul eventueel aan met wat water, druppelsgewijs. Het moet een dik glazuur zijn dat langzaam van je lepel afglijdt. Is het toch te dun geworden voeg dat nog wat poedersuiker toe.
Verdeel het glazuur over de cake, decoreer naar keus met wat citroenrasp en maanzaad.