Partycupcakes

Voor heel veel lekkers!

Maart

Zoete Heritage broodjes met Nutella

Super chique, originele, snelle en zoete broodjes. Leuk voor tijdens de Paasdagen voor bij het Paasontbijt of de Paasbrunch bijvoorbeeld. Hier zijn ze er fan van en mogen ze zeker vaker gemaakt worden. De vorm maakt deze broodjes echt poepie chique toch?! Door het croissantdeeg zijn ze super snel klaar en vast ook lekker met bijvoorbeeld speculoos of pistachepasta. Onderaan deze pagina ook een hartige variant. 


Nordic Ware Heritage Bundtlette pan

Voor 6 stuks
1 blik croissantdeeg voor 6 stuks (240 g)
Pot Nutella
1 ei
Boter en bloem
Eventueel poedersuiker
Verwarm de oven voor op 200 graden. Beboter de vorm en bestuif met bloem. Maak het blikje croissantdeeg open en rol het uit. Snijdt het deeg in 3 stukken, je hebt dan 3 vierkanten,  knijp de diagonale gaatjes dicht. Besmeer deze vierkanten met Nutella, blijf ongeveer een centimeter van de rand. Rol het deeg van onder naar boven op tot een rol en blijf iets langer rollen zodat de rol wat langer wordt. Snijdt de rol daarna doormidden. Draai de uiteinden naar elkaar toe en druk deze vast. Leg daarna in de bakvorm (zie foto onderaan). Doe dit ook met de overige stukken. Klopt het ei los en bestrijk het deeg hiermee. Zet de vorm daarna in de oven en bak de broodjes gaar in 10-13 minuten. Bestuif eventueel met poedersuiker.


Heb je liever hartige Heritage broodjes?
Besmeer het deeg dan met tomaten ketchup, strooi er wat Italiaanse kruiden over. Leg er vervolgens een plak ham (of salami) op en bestrooi met geraspte kaas. Volg verder de aanwijzingen in bovenstaand recept.