September.
Snickerdoodle bundt cake.
Och jee, lieve mensen, ik loop echt achter met m'n Nordic Ware Challenge, vanaf September tot en met December is het hier altijd ontzettend druk, zowel zakelijk als privé. Maar vandaag vond ik even tijd om deze snickerdoodle bundt cake te maken. Deze 6 cup is een mooi formaatje om met het gezin op te eten. De kinderen vonden hem heerlijk met zo'n suikerlaagje eromheen, net churros. Morgen zal ik de maand oktober plaatsen en dan ben ik eindelijk weer waar ik moet zijn, maar November is ook alweer bijna op de helft, dus daar moet ik ook weer mee aan de slag. Wat een hectiek 😉 Maar hé, er wordt wel gebakken in die mooie vormen!!
Snickerdoodle bundt
Nordic Ware, Heritage pan, 6 cup
15 g boter en 15 g bloem om de vorm in te vetten en te bestuiven
115 g ongezouten roomboter
140 g lichtbruine basterdsuiker
2 eieren, licht geklutst
1 tl vanille extract
1 tl kaneel
Snuf zout
115 g zelfrijzend bakmeel
50 ml karnemelk
50 g boter, gesmolten
75 g lichtbruine basterdsuiker
1 tl kaneel
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Mix de boter met de suiker in een kom tot licht en fluffy. Voeg de eieren in twee delen toe, mix tot het ei is opgenomen voordat je de rest toevoegt. Mix de vanille erdoor. Doe de kaneel en het zout bij het bakmeel. Voeg 1/3 van het zelfrijzende bakmeel toe, mix goed door en voeg vervolgens de helft van de karnemelk toe. Herhaal dit en eindig daarna met het laatste restje van de bakmeel. Mix tot het een glad geheel is. Doe het beslag in de vorm en tik een aantal keer op het aanrecht, met een theedoek ertussen. Zet de vorm in de oven en bak de cake zo’n 25-30 minuten. Een satéprikker moet er schoon uitkomen. Laat de vorm 10 minuten staan er stort de cake op een rooster.
Meng de suiker met de kaneel. Als de cake nog warm is, bestrijk je de cake met de gesmolten boter en verdeel je de kaneelsuiker er rijkelijk overheen. Bedek de hele tulband. Heel lekker om de cake te eten als hij nog een beetje warm is.
Het recept komt uit het boek Bundt van Melanie Johnson, ik heb het vertaald naar het Nederlands en de oventemperatuur iets lager gehouden (175 i.p.v. 180). De cake bleef vrij laag naar mijn zin, wellicht de volgende keer de verhoudingen iets aanpassen.