November
Zweedse amandel cake
Deze prachtige vorm van Nordic Ware wordt echt ondergewaardeerd. Kijk dan toch wat een prachtige cake je met deze vorm kunt bakken. Het decoreren bovenop de cake is gemakkelijk te doen en wat dacht je van het aansnijden, dat gaat echt super makkelijk door de ribbels. Deze vorm zou ik iedereen aanraden. Het recept wat ik gebruikt heb is van Nordic Ware, ik gebruikte alleen wat minder suiker, en zelfs nu vind ik hem nog vrij zoet. Decoreren kan zoals vaak van origine gedaan wordt met alleen wat poedersuiker en wat amandelschaafsel. Maar deze cake smaakt ook erg goed met wat licht gezoete slagroom en vers fruit. Plaatje toch?!
Nordic Ware Cinnamon bread and almond loaf pan 4 cups
115 g roomboter (+ wat extra voor het invetten van de vorm)
200 g kristalsuiker
165 g volle melk
1 ei
1 ½ tl amandel extract
½ tl bakpoeder
150 g patentbloem (+ wat extra voor het bestuiven van de vorm)
Verwarm de oven voor op 170 graden. Vet de vorm in met gesmolten boter en bestuif met bloem. Smelt de boter en zet dit apart. Meng de boter, suiker, melk, ei en het amandel extract door elkaar, dit kan met de hand of met een mixer op de laagste stand. Voeg daarna de bakpoeder en de bloem toe. Mix kort tot het gemengd is en voeg als laatste de gesmolten boter toe en mix deze goed door het beslag. Doe het besla in de vorm en zet deze in de oven. Bak de cake in ongeveer 45 minuten gaar. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een taartrooster.
Je kunt de cake bestuiven met poedersuiker en amandelschaafsel, zoals het van origine vaak gedaan wordt.
Maar zoals ik de cake heb gedecoreerd, is hij ook erg lekker en vooral heel chique. Daardoor ook erg geschikt voor de komende feestdagen. De cake kun je van te voren bakken en zelfs prima invriezen, de slagroom klop je op het laatste moment even op en dan decoreer je de cake met het fruit. Gebruik de volgende ingrediënten.
200 ml slagroom
8 g vanillesuiker
8 g klop fix
Fruit naar keuze (ik gebruikte aardbeien, frambozen en blauwe bessen)
Spuitzak
Spuitmondje (ik gebruikte 2M van JEM)
Poedersuiker
Klop de slagroom met de vanillesuiker en de klop fix stijf. Doe het spuitmondje in de spuitzak en vervolgens de slagroom. Spuit de slagroom bovenop de cake, ik deed dit in visgraat patroon, decoreer vervolgens met het fruit. Beetje poedersuiker eroverheen, met behulp van een theezeefje, maakt het echt af. Enjoy!