Partycupcakes

Voor heel veel lekkers!

7 UP tulband

Of deze tulband nu echt naar 7 UP smaakt, nou ik vind van niet, maar het is wel een heerlijke, luchtige, zachte cake geworden. Het is er eentje die ik zeker vaker zal gaan maken.

Nordic Ware Braided bundt pan 12 cups


290 g ongezouten boter, op kamertemperatuur
450 g  kristalsuiker
1 tl zout
4  eieren (M)
290 g bloem
100 ml 7 UP (kamertemperatuur)


Verwarm de oven voor op 160 graden. Vet de vorm in en bestuif met bloem, laat staan tot gebruik. In een grote kom de boter gedurende 2 minuten op de hoge stand kloppen totdat het licht van kleur is. Voeg de suiker en het zout toe mix tot een romig geheel in ongeveer  5-7 minuten, schraap langs de zijkanten van de kom en meng het nog kort door. Het mengsel zal lichtgeel en luchtig zijn.
Voeg de eieren één voor één toe en klop goed na elke toevoeging.
Voeg langzaam de bloem toe en zorg ervoor dat je niet te lang klopt (zet de mixer op dit moment op de laagste stand). Giet de 7 UP erbij en meng tot alles gemengd is.
Schep het beslag in de voorbereide tulband vorm, tik met de vorm een aantal keer op het aanrecht met een ovenwant ertussen en bak vervolgens gedurende 75-80 minuten, of totdat een saté prikker er schoon uitkomt. Laat de cake ongeveer 10 minuten afkoelen in de vorm en keer hem dan om op een rooster. Laat volledig afkoelen.


Glazuur
125 g poedersuiker
25 g 7 UP

Meng dit door elkaar en verdeel over de afgekoelde tulband. Je kunt de tulband eventueel bestrooien met (gouden) sprinkles.


Tip: wil je meer citrus smaak, voeg dan de rasp van de schil van een citroen en een limoen toe.