Partycupcakes

Voor heel veel lekkers!

Baileys Bundt Cake

Nordic Ware Vaulthed Cathedral pan

300 g bloem
1 ½ tl bakpoeder
½ tl zout
240 g roomboter, kamertemperatuur
200 g kristalsuiker
220 g lichtbruine basterdsuiker
4 eieren (L)
1 ½ tl vanille extract
120 ml karnemelk
60 ml Baileys Salted Caramel


Verwarm de oven voor op 180 graden. Vet de vorm in en bestuif met bloem.
Zeef boven een kom de bloem, bakpoeder en het zout. Mix in een andere kom de boter en de twee soorten suiker tot het licht van kleur en fluffy is. Voeg steeds één ei toe en meng goed door, tot het is opgenomen voor je een volgende toevoegt. Schraap ook de zijkanten van de kom even mee en voeg daarna de vanille toe.
Doe de karnemelk en de Baileys samen. Voeg dit om en om met het bloem mengsel toe aan het boter-suiker mengsel. Mix op lage snelheid ongeveer 3 minuten.
Doe het beslag in de vorm en bak gaar in 50-55 minuten. Laat 10 minuten in de vorm afkoelen en stort hem daarna op een taart rooster en laat verder afkoelen.


Dit recept komt uit het Nordic Ware boek: Best of the Bundt.