Popovers
Deze vorm van Nordic Ware vind ik er zo leuk uit zien, en de popover kende ik eigenlijk niet. Na wat research online ben ik erachter dat het een soort luchtig broodje is en dat geen enkele popover er hetzelfde uitziet. Ik heb een zoete en een hartige variant gemaakt en mijn voorkeur gaat toch wel uit naar de hartige variant en ik wil hier zeker nog meer mee gaan experimenteren. Wat stukjes ham of spek extra erdoor of met Italiaanse kruiden. Het is overigens heel makkelijk om te maken en is in no time klaar. Ook leuk om met kinderen te maken het 'poppen' in de oven is leuk om naar te kijken voor ze.
Voor 12 mini popovers (6 zoet en 6 hartig) Petite popover pan van Nordic Ware.
2 eieren
180 g volle melk
125 g bloem
snuf zout
peper
geraspte kaas (ik gebruikte cheddar)
Boter en bloem om de vorm te bestuiven.
Jam, boter en kruidenboter voor op de broodjes
Zorg ervoor dat de ingrediënten op kamertemperatuur zijn. Zet het rek in de oven op de onderste richel en verwarm de oven voor op 200 graden. Vet de vorm in met gesmolten boter en bestuif de vorm daarna met bloem. Let op dat je de randen bovenop de vorm, langs de gaten ook meeneemt omdat de popovers uit de gaten 'poppen' en anders niet van de vorm loskomen. Klop vervolgens de eieren wat los, voeg de helft van de bloem toe en de helft van de melk en klop daarna goed door met een garde. Voeg daarna de rest van de bloem, het zout en de melk toe. Doe het beslag over in een kan of maatbeker met schenktuit en vul zo de vorm, ongeveer tot de helft, het is precies genoeg beslag. Bij 6 vormpjes doe je er wat geraspte kaas en peper op en roer je het er voorzichtig door. Zet het in de oven voor zo'n 20-23 minuten en ga voor het raampje zitten. Halverwege de tijd, 'poppen' ze omhoog. Als ze een mooie bruinige tint hebben zijn ze klaar. Haal ze uit de oven en steek er met de punt van een mes een paar gaatjes in, zo kan de lucht ontsnappen en worden ze niet zompig. Eet ze bij voorkeur als ze nog warm zijn. De naturel variant met boter en jam en de hartige variant met wat kruidenboter.