Limoen tulband
Een heerlijke frisse cake, die je eventueel nog kunt bestrooien met wat poedersuiker.
Nordic Ware Lotus Pan 5 cups
125 g zachte roomboter
250 g kristalsuiker
3 eieren (M)
185 g bloem
1/4 tl baking soda
Snufje zout
125 g zure room
2 limoenen
Mix de boter en de suiker tot het zacht en licht van kleur is, haal een spatel langs de rand van de kom. Voeg de eieren één voor één toe en voeg de volgende pas toe als de ander is opgenomen. Doe de bloem, baking soda en het zout in een kom en doe dit, om en om, met de zure room bij het beslag. Haal een spatel langs de rand van de kom en voeg het rasp van 2 limoenen toe en het sap van 1 limoen, mix nog even kort door. Doe het beslag in een ingevette en een bebloemde vorm. Als het beslag allemaal in de vorm zit, tik je een paar keer stevig met de vorm op het aanrecht met een theedoek ertussen. Daarna draai je de vorm rond in je handen zodat het beslag goed in alle inkepingen/ribbels is geweest. Het lijkt vrij veel beslag, maar omdat de baktemperatuur vrij laag is, bakt de cake mooi tot de rand.
Bak de cake in een voorverwarmde oven op 155°C in 55-60 minuten gaar, controleer met een saté prikker. Laat de cake 10 minuten in de vorm afkoelen en stort de cake op een taartrooster om verder af te laten koelen.